lunes, 13 de febrero de 2012

LENTS DE CONTACTE



Les lents de contacte són una bona solució per compensar la teva ametropia visual. Avui dia no importa la graduació ni l'edat que tingues, doncs existeix una solució a la teva mesura.


Existeixen lents de contacte per a miopia, hipermetropia, astigmatisme i presbícia. Els laboratoris ofereixen lents de contacte amb diferents reemplaçaments i materials. Rígides permeables als gasos i blanetes d'un sol ús diàries, quinzenals, mensuals i convencionals. D´hidrogels convencionals o d´hidrogl de silicona. Tan sols has de consultar amb el teu òptic optometrista i ell t'aconsellarà la millor opció.

Per a un ús segur de la lents de contacte hi ha tres punts clau:

- una bona adaptació i seguiment
- una lent de contacte de qualitat
- un sistema de neteja i manteniment adequat

L'òptic optometrista ha de realitzar un examen visual complet per adaptar les lents de contacte. Refracció (graduació de la vista), queratometria i /o topografia (mesura dels radis cornials) i examen de la superfície ocular i de la llàgrima. Depenent dels resultats oposats i de l'ús que vagis a donar-li (esporàdic, continu, etc) et recomanarà un tipus de lent de contacte.

A continuació es realitza l'adaptació: amb la lent de prova es valora el comportament de la lent sobre l'ull, la visió i la comoditat. Si tot és correcte s'aprèn a manipular les lents i es donen les pautes de neteja i manteniment de les lents.

Per a que  tot el procés sigui correcte l'òptic optometrista realitzarà controls de seguiment cada cert temps per assegurar la bona estabilitat de la superfície ocular.

Per evitar infeccions i problemes és molt important ser completament estricte amb les pautes de neteja pautades. Per a un ús segur és primordial desinfectar correctament les lents de contacte per eliminar gèrmens i bacteris.

Com pots veure les lents de contacte són un producte personalitzat de manera que recomanem que sempre portes un control amb el teu òptic optometrista. Les òptiques són centres sanitaris legalment autoritzats per a la venda de lents de concacte: no corregues perills amb la salut dels teus ulls.


No hay comentarios:

Publicar un comentario