sábado, 4 de febrero de 2012

PERSOL



Si existeixen unes ulleres emblemàtiques aquestes són les Persol. Bellesa, qualitat i comoditat es conjuminen en una sola peça.


Ningú hagués imaginat que la idea de fabricar unes ulleres per a pilots d'aviació desembocaria en el mite de Persol. L'origen de tot està en Giuseppe Ratti, fotògraf i propietari de les Òptiques Berry a Torí, que va buscar la millor qualitat, protecció i comoditat per als pilots d'aviació. L'aventura li va portar a crear en 1930 la marca Persol (Per il sole) i vas ser llacors quan s´originaren molts  dels models que perduren fins a dia d'avui.


Les seves ulleres van ser una extraordinària innovació. Va introduir el Meflecto, el primer sistema flex en la vareta que permet un port còmode de la ullera sense pressió en el cap. El Victor Flex, un sistema flex en el pont de la ullera per a donar flexibilitat. Va crear el símbol de Persol: la Fletxa Supreme: una frontissa increïblement resistent que segueix apareixent en tota i cadascuna de les ulleres de la marca. El disseny de la fletxa es va inspirar en les espases dels antics guerrers i va néixer amb la idea de fer a les Persol fàcilment recognoscibles. Va apostar per la millor qualitat dels materials, tant de les muntures com de les lents. Les ulleres Persol són úniques i a dia d'avui totes les ulleres Persol se segueixen fabricant a mà.



Les muntures Persol són d'acer i d'acetat. L'acetat prové del cotó polvoritzat que es tracta fins a convertir-ho en un material durador, flexible, antial.lèrgic i de tacte agradable. Però el veritable orgull de Persol són les seves lents. La gran majoria són minerals, extremadament fines (1.8mm) i dissenyades a partir de les més avançades investigacions científiques per oferir una protecció òptima contra els rajos solars nocius.
 









El boom com a icona de moda es donà pels anys 50, quan actors com Steve McQueen, Greta Gargo i Marcello Mastroianni van començar a portar-les... fins avui!. Avui dia molts dels actors famosos llueixen les seues Persol tant en la seva vida quotidiana com en les seves pel·lícules. Apareixen en pel·lícules com James Bond o Missió Impossible i en sèries de televisió com el CSI. D'ara endavant fixa't en les varetes de les ulleres de sol i veuràs com descobreixes moltes Persol al teu voltant, però el millor és provar-les... a quines esperes?.



Imatges i informació de la web oficial de Persol, descobreix-la.

No hay comentarios:

Publicar un comentario